Houd de muren droog met afdekkers

Ben je bezig met het bouwen van bijvoorbeeld een muur of is de muur die al in je tuin staat wel toe aan een beetje onderhoud? Om het dan meteen goed te doen kun je er ook muurafdekkers op plaatsen. Deze staan ook bekend onder de naam afdekplaten. Je kunt er bijvoorbeeld een muur van een bovenkant mee voorzien maar ze zijn ook uitermate geschikt om de bovenkant van balkonranden of trapgevels mee te dichten.

Beton of natuursteen

Bij Sierbeton Online vind je tal van soorten muurafdekkers in standaardmaten maar omdat ze van beton gemaakt worden kunnen ze ook altijd als maatwerk geleverd worden. De muurafdekkers worden van beton of natuursteen gemaakt. Het grote voordeel van beton is dat dit duurzaam is en recyclebaar. Je kunt de muurafdekkers dus ook hergebruiken als je de muur sloopt of vervangt want ze verslijten niet en zijn tegen alle soorten weer bestand.

Verschillende modellen muurafdekkers

De muurafdekkers worden voorzien van een waterhol. Dit zit aan de onderzijde van de muurafdekker en zorgt ervoor dat er geen water in het onderliggende deel kan lopen want dan heb je kans dat dit eerder verslijt. Als je bij Sierbeton Online een muurafdekker bestelt kun je kiezen uit drie verschillende modellen. Deze bestaan uit een vlak model, eentje die eenzijdig afloopt of eentje die aan twee zijden licht schuin afloopt. Welke je kiest is afhankelijk van het doel dat je ermee hebt maar ook van welke het beste bij je bouwwerk past en jij geschikt vindt. De schuine zijdes zorgen uiteraard voor een goede afwatering. Muurafdekkers van beton zijn verkrijgbaar in diverse grijstinten maar als je er liever een andere kleur aan geeft kun je dat eenvoudig doen met goede betonverf. Zo creƫer je altijd een kleur die bij de rest past.