Kosten voor een EHBO cursus

Binnen een onderneming is het belangrijk, en bovendien vaak zelfs verplicht, om medewerkers in dienst te hebben die in het bezit zijn van een EHBO-diploma. Deze werknemers kunnen bij eventuele bedrijfsongevallen of als er iemand onwel wordt op adequate eerste hulp verlenen terwijl een arts en/of andere hulpdiensten onderweg zijn.

Hoe hoog zijn de ehbo cursus kosten?

Je kunt je medewerkers onder meer een EHBO cursus laten volgen bij G4S. Ehbo cursus kosten hangen af van het exacte type cursus waar je voor kiest. Zo liggen de ebho cursus kosten voor een beginnerscursus anders dan voor bijvoorbeeld een herhalingstraining of een EHBO cursus die bij je onderneming op locatie wordt gegeven. De trainingen worden in groepsverband gegeven en er wordt afgesloten met een officieel examen. Deelnemende medewerkers ontvangen na afloop het EHBO diploma zoals dat door het oranje kruis wordt erkend. Een EHBO diploma is twee jaar geldig. Gedurende de geldigheidsperiode dient iemand herhalingscursussen te volgen om in aanmerking te komen voor een verlenging van twee jaar.

Verzekeraars vergoeden vaak een gedeelte van de kosten

Eerste hulp bij ongevallen redt soms mensenlevens en voorkomt in veel gevallen erger. Door snel in te grijpen kan een EHBO’er een slachtoffer veel leed besparen. Dit is ook de meeste zorgverzekeraars niet ontgaan. Afhankelijk van de zorgverzekeraar waar je werknemers tegen ziektekosten zijn verzekerd en welk verzekeringspakket iemand heeft afgesloten vergoeden sommige zorgverzekeraars tot 100% van de kosten voor een EHBO cursus. Een zorgverzekeraar is immers gebaat bij gezonde verzekeringsnemers waardoor men aan lagere kosten is gebonden. Wat welke zorgverzekeraar precies vergoed is vaak terug te vinden op de website van de betreffende zorgverzekeraar. Vergoeding krijgen is eenvoudig. De factuur die wordt ontvangen van de opleider kan bij de verzekeringsmaatschappij worden ingediend, waarna men al dan niet tot vergoeding over gaat.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *