Leg de nadruk op veiligheid

Ongelukken gebeuren makkelijk, zowel thuis als op het werk. Ben je een ervaren doe-het-zelver, dan heb je vast al te maken gehad met veiligheidskleding en -maatregelen. Ook als werkgever zal je er altijd zorg voor moeten dragen dat je werknemers veilig zijn. Bij G4S Safety Solutions kun je terecht voor een aantal veiligheidsproducten voor verschillende situaties.

Kans op gaslek

Als jij of je werknemers in situaties komen waar ze ruimtes moeten betreden waar een gaslek kan ontstaan, dan is het noodzaak om gasdetectors aan te schaffen. Dit zijn apparaten die je of aan je kleding kunt haken, of ergens neer kunt zetten en die een alarm geven als een bepaalde instelling is bereikt. Deze instellingen kun je zelf bepalen en de detectoren kunnen dan ook vele soorten gas meten. Met een gasdetector weet je dat je zo snel mogelijk een ruimte moet verlaten.

Schadelijke lucht

Ben je van plan glaswol te plaatsen, werk je veel met asbest of moet je ruimtes in waar de lucht onveilig is? Dan is het nodig om veiligheidsmaatregelen te treffen. Je kunt verschillende soorten adembescherming krijgen, van stofmaskers tot volledige gelaatsmaskers met zuurstofaansluiting. Adembescherming is onmisbaar als je veel klust, maar wordt uiteraard in het bedrijfsleven ook erg veel toegepast ter bescherming van de longen.

Werken op hoogte

Het grootste gedeelte van de ongelukken gebeuren doordat er op hoogte wordt gewerkt. Hoe zekerder je wordt en hoe geroutineerder het werk, hoe makkelijker je een misstap maakt en valt. Vaak wordt dan even vergeten waar je jezelf bevindt. Of dit nu het snoeien van een boom betreft, of het verven van de kozijnen, het is belangrijk dat je de juiste valbeveiliging aanschaft en jezelf vastketent. Een ongeluk zit in een klein hoekje en voorkomen is beter dan genezen. Dit zijn misschien clichés, maar op het gebied van veiligheid kun je geen risico’s nemen.