Strafrechtadvocaat; juridische steun in noodgevallen

Ben je beschuldigd van een strafbaar feit dan zal dit direct gevolgd worden door een hectische en stressvolle periode. Ten eerste heb je een heleboel vragen en ten tweede ben je waarschijnlijk niet voldoende op de hoogte van de juridische gang van zaken. Een goede strafrecht advocaat Breda kan je door dit proces heen loodsen, je voorbereiden op de rechtszaak, je beschermen tijdens een politie interview en terwijl hij in dienst is je bijstaan met advies. De hulp van een advocaat is daarom ook essentieel, omdat weinig onder ons de kennis noch de objectiviteit bezitten dit zelf te ondernemen.

Zwijgrecht

Voordat je een advocaat hebt aangenomen kun je gebruik maken van je zwijgrecht. Dit kun je ook beter doen, want alles wat je zegt zal worden gebruikt. In een al vervelende situatie kan het zijn dat je dingen zegt die niet gemeend zijn. Na je kennismakingsgesprek met je advocaat kun je veilig beginnen met praten. Dit zal eerst zijn tijdens het politieverhoor, waarbij een proces-verbaal wordt opgemaakt dat de basis vormt voor je rechtszaak. Het is dus belangrijk dat de advocaat hierbij aanwezig is, om ervoor te zorgen dat alles volgens de regels verloopt.

In de rechtbank

Nadat het verhoor heeft plaatsgevonden en je je verklaring aan de politie hebt afgegeven, zal de advocaat zich totdat de rechtszaak plaatsvindt verdiepen in je zaak. Strafrechtadvocaten zijn specialisten in het verdedigen van verdachten en zullen dan ook niet altijd om een vrijspraak kunnen vragen. Waar ze wel naar streven is dat je een zo laag mogelijke straf en eerlijke straf krijgt opgelegd door soortgelijke rechtszaken te vergelijken uit het verleden en deze te gebruiken tijdens de verdediging. Met een goede strafrechtadvocaat ben je te allen tijde voorbereid op wat er gaat komen, heb je een professioneel iemand in dienst die je belangen behartigd en wordt de rechtszaak hopelijk naar behoren afgerond.