Vertel het met een vlag

Vlaggen kunnen worden toegepast, zowel door particulieren als door bedrijven. Natuurlijk kennen we de bekende vlaggen bij de supermarkten, op bedrijventerreinen en bij het zwembad. Deze zijn bedoeld om te vertellen waar een bedrijf zich bevindt en om reclame te maken voor dat bedrijf. Maar wat dacht je van een Friese vlag voor een huis in Twente, een Nederlandse vlag met een schooltas ernaast of een vlag die halfstok hangt? Met vlaggen kun je veel meer zeggen dan je in eerste instantie denkt, en deze symboliek stamt al uit de tijd van de Romeinen.

Vlaggen voorheen

Waarschijnlijk werden er al veel eerder vlaggen gebruikt, maar het eerste bewijs stamt uit de Romeinse tijd. Toen werden vlaggen gebruikt als communicatiemiddel om berichten te seinen, om de komst van iemand aan te kondigen en op het slagveld om aan te geven waar je garnizoen zich bevond. In de Middeleeuwen vormden vlaggen een belangrijke manier om het wapen van je huis te laten zien of om instructies te geven op het slagveld.

Vlaggen nu

Nu kun je met vlaggen veel zeggen en laat je een buitenstaander iets weten over degene die in die woning woont of het bedrijf dat ergens gevestigd is. Voor vlaggen heb je echter wel een vlaggenmast nodig, en je kunt een Pro vlaggenmast bestellen van aluminium of van polyester. Zorg je dat deze onder de 6 meter hoog is en dat het de enige vlag is op je erf, dan heb je hier niet eens een vergunning voor nodig.

Het soort vlag

Het soort vlag dat je bestelt hangt af van wat je ermee wilt bereiken. Bij een bedrijf kan een rechthoekige banner erg mooi staan, maar bij een huis wil je misschien liever een standaard vlag en een wimpel. Ook zijn er de afmetingen en de materialen waar je rekening mee moet houden. Het is dus belangrijk je goed te laten informeren, doe je dit dan zal je er een gepaste en effectieve vlag aan over houden.