Wanneer is het handig om een puincontainer te huren?

Iedere woning heeft wel is een verbouwing op de planning staan. Dit kan bijvoorbeeld het verbouwen van een badkamer zijn of een tuin die wordt opgeknapt. In beid gevallen levert dit erg veel afval op. U heeft uiteraard geen zin om hiervoor iedere keer heen en weer te rijden naar de afvalstortplaats. Een puincontainer kan in dit geval een uitkomst zijn. Deze kunt u namelijk voor uw woning plaatsen waardoor u een hoop tijd bespaart. We raden u daarom ook aan om een puincontainer te huren als u gaat verbouwen. Maar waar moet u op letten als u een container gaat huren? In dit artikel geven we u meer informatie.

Huur een ruime container

Het is belangrijk dat u een inschatting kan maken van hoeveel afval u verwacht te produceren tijdens de verbouwing. Een puincontainer kunt u namelijk huren in verschillende maten. Uiteraard is dit lastig in te schatten. Daarbij levert een verbouwing meer puin op dan u waarschijnlijk in eerste instantie had ingeschat. Daarom raden we u aan om altijd zo ruim mogelijk te denken. Het zou namelijk zonde zijn als u veel extra geld kwijt bent omdat u een tweede puincontainer moet huren. Daarnaast is het belangrijk dat u een container huurt voor het juiste type afval. Vaak mag u namelijk niet in iedere container alle soorten afval plaatsen, let hier dus op als u een afvalcontainer gaat huren!

Let op de voorwaarden!

Als u op zoek gaat naar een puincontainer kunt u kiezen uit veel verschillende leveranciers. Let daarom altijd op de prijs en de voorwaarden. Bij sommige aanbieders mag u de container namelijk een aantal weken laten staan, dit is vaak erg handig. Een verbouwing kan soms namelijk lang duren. Ga dus niet altijd voor de goedkoopste puincontainer maar let op de voorwaarden zodat u geen omkijken heeft naar uw afval!